Det är lätt att tro att videopoker är detsamma som slots eller enarmade banditer, men så är inte fallet. I Videopoker har du själv möjligheten att påverka dina chanser till vinst genom att kasta kort. Den möjligheten finns varken i slots eller på enarmade banditer. Likheten mellan spelautomaterna är alltså kraftigt överdriven.

pokermaskin

Att spela videoepoker är mycket enkelt. Du köper krediter eller väljer valuta att spela för och klickar sedan på ”Deal”. Videopoker-maskinen kommer då att dela ut 5 kort till dig. Du har nu möjlighet att behålla vilka du vill av dessa ”hold”. Du få alltså byta ut hur många kort du vill, men du har bara ett byte. Vill du inte byta så behöver du naturligtvis inte göra det. När du har bestämt dig klikar du på Draw” och maskinen drar nya kort till dig – så många som du önskar. Sedan är det dags för dragningen och spel om vinsten.

Om du vinner i videopoker beror helt på vilken hand du sitter med då reglerna skiljer sig åt mellan olika spel. I exempelvis Jacks or Better så måste du ha minst par i knektar för att kunna vinna. Om du sedan väljer att spela om din vinst så får du ta ställning till vilken färg eller värde som nästa kort har. På så sätt kan du enkelt dubbla din enskilda hands vinst – men du kan naturligtvis även förlora din vinst om du gissar fel. Det enklaste spelet att starta med som nybörjare är kanske det tidigare nämnda Jacks or Better. Spelet är i princip klassisk poker. Får du par i knektar (Jacks) eller bättre så vinner du. Enkelt, eller hur?