Video Slots är egentligen vanliga slots, med den skillnaden att en videoscreen och 5 snurrar andvänds, i stället för 3 snurrar på de slots som återfinns på landbaserade casinos. Detta format ger en mer utvecklad grafik samt andra ljud- och videoeffekter som inte finns på de äldre spelen. Annars är det alltid kombinationen av symboler i paylinjen som avgör om du vinner på videoslots –precis som på traditionella slots. Symbolerna kan dock se lite annorlunda ut och bestå av scatter-symboler, multipliers och wild-symboler. Det finns också videoslots som erbjuder bonusspel och möjlighet att fördubbla, eller till och med fyrdubbla vinsten. Det innebär också att vinsttabellen är lite mer komplicerad på videoslots, men den är trots det ganska lätt att förstå. Pirates gold

Innan du sätter igång med att spela video slots så bär du vara på det klar med hur vinsttabellen fungerar. Med andra ord bör du förstå vilka vinnande kombinationer som finns. En del video slots har ett visst antal nummer av per payline. Som spelare bör du då noggrant tänka över din insats, hur många paylines du vill ha med och hur många kronor du ska spela per linje. Bettar du maximalt kommer insatsen att kosta en del, men du kan även vinna en hel del pengar.

På vissa video slots börjar vinnande kombinationer i rulle 1 eller 5. Det är mycket viktigt att du är medveten om sådant innan du börjar spela eftersom du annars kommer att drabbas av stor besvikelse om du tror dig ha vunnit pengar, men sedan upptäcker att det inte förhåller sig så.

Det finns hundratals olika video slots att spela på, så du behöver inte kämpa på med ett spel som du tycker är trist eller som du bara tycks förlora på. Du behöver heller inte spela med egna pengar om du inte vill; det finns många gratis slots. På vissa av dem kan du till och med vinna riktiga pengar. Det kan vara ett bra sätt att lära sig att spela video slots och nöjsamt tidsfördriv. Du får möjlighet att se hur en sajt fungerar innan du är redo för att spela om riktiga pengar. Några mycket populära video slots är: Tomb Raider, A Night Out och Arabian Nights.